Billiga bildäck på nätet

Här kan du köpa billiga och bra bildäck på nätet

Tjänsten nedanför är ett urval vi rekommenderar för billiga och bra bildäck på nätet.

DÄCK ONLINE

Behöver du nya sommardäck till din bil?

Då kan vi varmt rekommendera att du kollar däck online där du kan jämföra pris, prestanda och ljudnivå.

ABS WHEELS

Behöver du nya fälgar till din bil?

Då kan vi varmt rekommendera att du spanar in dessa hos ABS Wheels där du kan köpa med fri frakt och jämföra fritt.

SVENSKA GUMMIHUSET

Behöver du både däck och fälg?

Då kan vi rekommenderar att du tittar på Svenska Gummihuset som har billiga och snygga fälgar med däck.

Varför är det viktigt med bra bildäck?

Varför är det egentligen viktigt med bra bildäck? Vi på Bvtbilservice skulle säga att det är otroligt viktigt att ha bra bildäck på sin bil. Det finns studier som visar på att en bil med endast två millimeter i mönsterdjup har en stoppsträcka på hela 12 meter längre än en bil som har bildäck med ett mönsterdjup på sju millimeter. En stoppsträcka på hela 12 meter kan verkligen vara skillnaden på liv och död. Vår bilverkstad i Högsbo Västra Frölunda byter inte själva några däck men vi vill självklart vara behjälpliga för våra kunder och därför har vi tagit fram tre olika återförsäljare som vi kan rekommendera när Ni tittar på däck. Dessa har alla kvalitets bildäck Ni kan tänka Er till ett av marknadens bästa priser. Vi rekommenderar att Ni regelbundet kontrollerar Era mönsterdjup på bildäcken annars är det väldigt lätt att man missar när de är för brukade. Normalt sätt så finns det alltid en liten kontrollpunkt på däcket där man kan se när lägsta tillåtna mönsterdjup är nerslitet. Den brukar sitta i de djupare skårorna som finns på bildäcket. Om du är osäker kan du alltid köpa en enkel mätare som finns på till exempel Jula, dessa kostar ungefär runt 70 kr och är väldigt lättanvända. Tänk på din säkerhet, bildäcken de fyra däcken är faktiskt det enda som finns mellan din bil och asfalten, därav är det extra viktigt att man tänker på en sådan sak och inte hoppas över att byta sina bildäck i god tid. Det är en billig försäkring när det väl gäller.

Hur byter man bildäck?

Vi rekommenderar alltid att man byter bildäcken hos en gummiverkstad med den rätta utrustningen som krävs för att byta ut ens bildäck. Oftast kostar det inte många kronor. Beställ dina däck på nätet och be endast din gummihandlare att kränga av de gamla och sätta på de nya, på det sättet sparar du åtskilda tusenlappar då de tre online bildäckåterförsäljarna som vi rekommenderar är så mycket billigare än om du går till en gummihandlare och köper dina bildäck. Att byta bildäck på din bil tar normalt sett endast en timme, så själva processen är väldigt enkel och går fort att utföra. Vill du spara än mer pengar så demonterar du dina fälgar eller byter dina bildäck innan dem skall på för säsongen, det vill säga att du byter sommardäcken precis innan vintersäsongen tar slut och tvärtom, förutsatt att bildäcken har tillräckligt med mönster kvar för att hålla hela säsongen.

Varför slits bildäcken?

Bildäcken är ofta en väldigt mjuk gummiblandning vilket gör att däcken slits ner varje gång du kör. Självklart påverkar även din körning hur mycket dina bildäck slits. Om du vill spara på dina bildäck så gäller det att köra så mjukt som möjligt med få start och stopp. Även kraftiga accelerationspådrag och kraftiga inbromsningar sliter mycket på bildäcken. Därför kan det vara bra att kontrollera sina bildäck om man vet att man har kört aggressivt den senaste tiden. Likaså om du har semester och kört många mil med din bil så  förbrukar man självklart väldigt mycket av ens bildäck och då är det alltid bra att ta en kontroll av mönsterdjupet i bildäcken.