Bilvård

När det kommer till att rekonda bilen så behöver man en polermaskin för att få bästa möjliga resultat.

Polermaskiner är ofta uppdelade i två olika typer av funktioner, den ena är oscillerande polermaskin och den andra är en roterande typ av polermaskin. Båda har sina för och nackdelar när det kommer till polering av bilens lackerade ytor. 

Normalfallet är att man helt enkelt har en av varje. Där man väljer en roterande polermaskin i förstadiet där man arbetar med borttagning av de lite djupare reporna och lackdefekterna medan man sedan i polersteg nummer två går över till en oscillerande polermaskin för att skapa ett så gediget resultat som möjligt. Den roterande polermaskinen kan lätt skapa så kallade ”hologram” på lacken på grund av hög arbetstemperatur och effektivt borttagning av repor. Till skillnad från den oscillerande som inte är lika effektiv på att ta bort repor som en roterande men däremot inte skapar några hologram på grund av sin oscillerande rörelsebana. Många använder först en roterande för borttagning av repor och kompletterar med en oscillerande för att ta bort hologram. Självklart fungerar det även med enbart en oscillerande men arbetet kräver längre tidsåtgång. Valet beror helt enkelt på hur din lack ser ut.

Har du grova repor bör du definitivt köpa en roterande polermaskin, men har du däremot endast små enkla tvättrepor så kan det definitivt räcka med en oscillerande polermaskin för hela arbetsprocessen. Det skall även tilläggas att om du inte är bekväm med att använda en polermaskin så rekommenderar vi definitivt inte att du köper en roterande polermaskin då gränsen till fel ligger mycket närmare än hos en oscillerande polermaskin.

Om du inte känner dig säker med en roterande polermaskin kan du med fördel använda dig av en hårdare skumgummirondell samt grovt polermedel när du kör första steget i din poleringsprocess, därmed gör du även den oscillerande polermaskinen effektivare mot de lite grövre reporna och processen kan gå något snabbare.

Hos polermaskinen.se hittar du alla tänkbara polermaskiner du behöver för att ge din bil den bästa finishen, där kan du även läsa om hur du skall arbeta för att uppnå bästa möjliga resultat och jämföra både tekniska specifikationer och priser mellan de olika polermaskinerna. De har även tagit ut de polermaskiner som dem tycker håller hög kvalité i förhållande till pris.